Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

HASTANEMİZDEKİ YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Güncelleme Tarihi: 02/08/2018

Hastanemizde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikattan önce, hastane personeline yangının çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve olası hastaların nasıl tahliye edileceği anlatıldı. Teorik eğitimin ardından hastane çalışanlarının ve hastaların tahliyesi konulu tatbikat yapıldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta, hastane personelleri, sedye ve tekerlekli sandalyedeki hasta rolü yapan arkadaşlarını dışarı taşıdı. Tatbikat kapsamında son olarak merdivenli itfaiye aracıyla hastanenin üst katında mahsur kalan hastane personeli ve hastalar tahliye edildi. Daha sonra açık alanda ateş yakıldı ve hastane personelleri yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etti. Çevredeki vatandaşların ilgiliyle izlediği tatbikat sonunda itfaiye görevlileri ile hastane personelini alkışladılar. Hastanemiz Başhekim V. Dr. İdris Dağ ve Kalite Yönetim Direktörü Başhekim Yrd. Uzm. Dr. Çağdaş Kalkan Personellerimizin olası yangın durumlarına hazırlıklı olması için tatbikat yaptıklarını ifade ederken bu uygulamayı periyodik halde sürdüreceklerini kaydetti.

• yangin (1).JPG
  • yangin (2).JPG